6. viikon treenit:

ma: Sali2 kevyemmin ja tunnustellen

ti: Aamuaerobinen 1 h 2 min

ke: Sali1, loistava fiilis, kyllä rauta nousee :)

to: Sali2 (rankempi kuin sali1, ja tuntuu että rankempi tehdä kun treenit peräkkäisinä päivinä)

la: Lenkki mäkisessä maastossa 1 h10 (sen varran rankkaa, että sais olla hedelmä tai piltti ennen lenkkiä)

 

Mitat:

Pituus 162

Paino 65,2 kg (-1,9 kg nyt)

BMI: 24,84 NORMAALIPAINO :)

Rinnanympärys: 92 cm (-3 cm ja onneksi selkäläskistä :)

Rinnan alta: 72,5 cm (-3,5 cm)

Vyötärö 74 cm (-2cm)

Napa 77,5 cm (-7,5 cm!!!!!)

Peffa 92 cm (-4cm)

Reidet: 54/55 cm (-3/-2,5 cm)

Käsivarsi: <30 cm (-1cm)

Pohje: 34 cm (-1,5 cm)

Puolivälitulokset nyt, vaikka jo 6 viikkoa takana. Koska 2 huonompaa viikkoa, niin jatkan kuitenkin pitempään. Tai siis oikeastaanhan minä jollain sovelluksella jatkan kevääseen asti :) Tänä aamuna mittailin kuitenkin mitat joka paikasta ja laskin erot Liten alkuun verrattuna. Ja olihan niitä senttimetrejä lähtenyt :) Voittajamitta navan kohta -7,5 cm!!!! Ja nyt lähtenyt jopa pohkeistakin, jotka oli SD:n lähes samassa. Reidet kans kutistunut enemmän kuin SD:n aikana :) Vyötärö, joka oli SD:n voittajamitta -11 cm, on kutistunut tosi vähän. Näemmä kutistuminen tapahtuu eri paikoista eri aikoina. Olen TODELLA tyytyväinen näihin tuloksiin. Ja huomaan, ettei parin viikon vähemmät treenit tai muutamat listan ohi syömiset tai syömättä jäämiset ole lopuksi hirveästi vaikuttaneet tuloksiin. Eli ei ne joskus tapahtuvat herkuttelut siis lihota, kun pysyy kohtuudessa. TÄMÄ OLI TÄRKEÄ ASIA HUOMATA!!  Että turhaan harmittelen kahta vähätreenisempää viikkoa. Ja olotila oli huono, ja sitten kun olo oli parempi, niin sen tosiaan huomasi :) Kai se joku mahapöpö oli, mulle kun saattaa taudit ja flunssat tulla lievempänä, en ole kunnolla kipee, mutta olo on vajaatehoinen ja väsynyt.

Huomioita treeneissä

Täytyy yrittää ajoittaa treenit niin, ettei perättäisinä päivinä ole treenejä. Ainakin nyt alussa tuntuu, että toinen päivä on sitten rankempi. Toki sali2:ssa tehdään enemmän toistoja, ja on pitempi ohjelma kuin sali1. Mutta kuitenkin. Ja jos menee venyttelyyn salin jälkeen, niin palkkari on hyvä juoda venyttelyn aikana. Muuten tulee liian nälkä. Ihanasti on saanu nostaa painoja, ja tuntuu jopa mahalihakset taljassa. Salitreeni on niin ihanaa!!

 

TÄRKEÄÄ POHDINTAA SYÖMISESTÄ, TREENEISTÄ + METABOLINEN VAURIO

Luin eilen blogista metabolisesta vauriosta, joka voi tulla liiasta dieettaamisesta ja treenaamisesta. Järkytyin niin, että piti heti mennä syömään pala maalahden limppua oivariinilla! Eli seurauksena voi olla mm. kilpirauhasen vajaatoimintaa ja huonounisuutta ja hormonitoimintojen järkkymistä. Heti pohdin itseäni, tiedän että voisin innostua liikaa ja elää täysin ohjeitten mukaan treenien ja syömisten suhteen kuuntelematta kroppaani. Olen niin sisukas ja tarkka. Mutta onneksi olen myös ajatellut kuunnella kroppaani ja itseäni. Kaikki ei ole aina laiskuutta, vaan viisasta itsekuuntelua. Unohdan sen vain aina välillä...täytyis oppia kuuntelemaan koko ajan. Niin minä myös herään välillä pirteenä tunti ennen kellonsoittoa, onkohan 6 tuntia liian vähän? Mielestäni 5-9 tuntia unta on ok, kunhan se ei ole 5-6 tuntia monena yönä peräkkäin. Onneksi olen jo muutenkin miettinyt tätä syömistä ja ottanut vähän löysemmin. Siitä huolimatta, että painon seilaaminen ja jumittaminen on välillä ärsyttänyt. Jostain syystä kroppa on välillä huutanut lisää, olen esim. useasti syönyt isompia liha- tai kala-annoksia, jopa 150 grammaa kypsänä! Eilen esimerkiksi kävi niin. Ja silti oli nälkä, eli söin vielä omg: leivän oivariinilla ja pari kourallista fitness-sipsejä. No en kuitenkaan syönyt mitään roskaruokaa, eli ei ole morkkista, tai no ehkä vähän. Mutta jos kroppa huutaa ravintoa, niin olen päättänyt sitä sille antaa. Muutenkin, jos en anna sille suht hyviä aineita, vaikka olisikin ohjeitten mukaan liikaa, niin voi tulla huono olo. Täytyy opetella kuuntelemaan itseään ja kroppaansa, myös treenien suhteen. So what, jos jollain viikolla jää 1 tai 2 treeniä tekemättä! Ei se mun elämää kaada! Pieni kapinahenki on herännyt :D

Kaurapuuroa olen myös syönyt lähes joka aamu. Se vaan tuntuu niin hyvältä varsinkin, kun on pimeä ja kylmä vuodenaika. Ja liten päivityksiähän ei ollut pakko ottaa käyttöön :) Rasvat olen vähentänyt ohjeen mukaan, minusta ne alun rasvamäärät oli liikaa minulle. Toisaalta haluisin lisätä voin jonnekin, ehkä 1-2 kertaa viikossa. Mielestäni sekin on hyvä aine, joka pitäisi sisältyä ruokavalioon. Ettei tuu taas hirvee himo syödä keitettyjä perunoita isolla voiklöntillä :) Ja hedelmänkin olen syönyt lähes jokaisena päivällisenä. Välillä toki pieni omena tai mandariini. Mutta sekin on jotenkin kuulunut siihen ateriaan lepopäivinäkin.

Muutenkin pohdin välillä kovasti, miten sitten pitäisi syödä että paino pysyy. Vielä ei kovin ajankohtaista, noin 10 kiloa vielä pudotettavaa. Samoin treenimäärä, jokin kultainen keskitie, en tosiaankaan halua treenata joka päivä. 2-4 treeniä viikossa ja lenkit päälle on minusta hyvä sekä välillä viikon treenitauko, ehkä 1-2 kuukauden välein. Olen ajatellut Liten jälkeen pitää 5 päivää- viikon tauon salitreeneistä. Ja kun tammikuussa alkaa BC, niin varmaan aloitan sen, jännää kun tulee taas jotain uutta :) Ennen BC:tä pidän viikon treenitauon, ehkä jopa 1,5 viikkoa. En ole vielä päättänyt, mitä ohjelmaa noudatan Lite WL:n jälkeen, jatkanko sillä vai otanko in shapen ruokavalion ja treenit? Toisaalta aloitin WL:n salitreenit vasta nyt puolivälissä, eli ehdin sitä tehdä 5 viikkoa ennenkuin lite loppuu. Koska en kerran ruokia ole paljoa vähentänyt, niin voisin jatkaa WL:ää vielä pari viikkoa. Toisaalta voisin aloittaa In shapen, koska siinä on enemmän syötävää, jos kroppa tuntuu sitä haluavan. Hmm. tässäpä pohtimista. Niin vai aloitanko in shapen ennenkuin lite loppuu, silloin voisin vielä kyselläkin palstalla, jos tulee jotain kysyttävää :) Näin juuri, kolmen viikon päästä. Sitten riippuen painosta / kutistumisesta taukoviikon jälkeen jatkan joko WL tai In shapella taukoviikkoon asti, joka on ennen BC:tä. No nyt mulla on suunnitelma, ja mielestäni aika erinomainen :) Olenpas nyt ihan sika-innoissani!! Pian suunnitelmaa tekemään ja tavoitteita miettimään!

Huomasin, että kyllä pitäis tankata vähän enemmän, jos menee pitkälle ja rankemmalle kävelylenkille. Vaikka söin rahkan+marjat noin tunti ennen lenkkiä, niin ei riittänyt. Tuli vähän heikko ja ärsyyntynyt olo. Eli täytyy varmaan ottaa jokin hedelmä ennen lenkkiä tai pilttipurkki tms. jotta jaksaa. Vettäkin olisi voinut juodä vähän enemmän ennen lenkkiä, kun en kuitenkaan jaksa vesipulloa kantaa lenkillä. Päätin, että haluan lenkkeillä mukavalla ja energisellä ololla enkä kituuttaa, vaikka joutuisin syömään enemmän. Niin :)

Jos munikäisen / painoisen / pituisen ihannepaino on 55 kg, niin mulla on vielä se noin -10 kg pudotettavaa. Mutta olen miettinyt, että saattaakin olla sopiva paino noin 57 kg. Varsinkin, kun haluun lihaksikkaan kropan enkä mitää langanlaihaa kroppaa. Enhän edes tiedä, mikä se sopiva paino sitten olisi, mutta ei ainakaan alle 55 kg.

Laskin -2kg/5 viikkoa, eli -0,4 kg/ viikko. Näin kestäisi 25 viikkoa tiputtaa 10 kg. Siis huhtikuun loppuun mennessä tällä vauhdilla. Näemmä aikataulut muuttuilee homman edistyessä, eli tulokset pitkittyy. No se on mulle sama, oonko sopivassa painossa maaliskuussa vai toukokuussa. Ei niin kiire ole! Eli siis:

  • In shape treeniohjelma 24.11.2013 alkaen, ruoka WL (in shape ruuat, jos tuntuu)
  • 8.12. Lite loppuu
  • 9.12. alkaen Lite WL tai In shape
  • Taukoviikko 51 tai 52
  • Taukoviikko ennen BC:tä
  • Tammikuun lopussa BC

 

VALOA PLEASE!!!!!

Siis mä välillä niin vihaan tätä pimeetä!! Ja välillä tulee mieleen, että mitähän pahaa olen edellisessä elämäs tehny, että joudun talvet olemaan täällä pimeässä kylmässä. Pitäisköhän hankkia kirkasvalolamppu? Tai jos ihan totta, niin pitäis lähtee etelään talveksi. Linnutkin on niin viisaita, että ne ymmärtää muuttaa ja karhut tajuaa mennä nukkumaan. Kesät haluan tietysti olla täällä valossa, mutta talvet  on kauheita. Kesän valoisuus ei kompensoi tätä kauheaa kaamosta! Lasken päiviä: puolitoista kuukautta vielä pimenee, sitten alkaa jälleen pidentyä ja uutena vuotena on jo vähän pitempi päivä :)

Näiden pohdintojen jälkeen erittäin hyvällä mielellä seuraavaan viikkoon :)